субота, 4 лютого 2012 р.

Чому в різних ситуаціях використовуються різні види імплантатів. Имплантация зубов, і її особливості.

Чому в різних ситуаціях використовуються різні види імплантатів. Имплантация зубов, і її особливості.


У тих випадках, коли вибирається имплантация зубов, а не протезування, переслідується одна мета: повністю замінити втрачений природний зуб на штучний. Це означає, що завданням процедуры имплантация зубов є повне відтворення природного зуба, починаючи від його кореня, і закінчуючи, власне, зубом. Виникає питання: а чи потрібно це? Чи не простіше використовувати звичайне протезування зубів? У деяких випадках имплантация зубов є категорично необхідною. Адже завданням кореня зуба є збереження щелепи в нормальному вигляді, її харчування і фіксація. А для самого зуба корінь так само служить харчуванням.


Природно, у випадку з імплантатом харчування для щелепи забезпечити неможливо. А ось фіксацію - цілком можливо. Якщо немає фіксації, якщо немає зубів на цілому ряду щелепи, то вона починає дуже швидко деформуватися, всихати. І в слід за всиханням кісткової тканини щелепи деформується контур обличчя. Саме тому імплантати є необхідною основою для подальшого протезування зубів. Мало того, за рахунок імплантатів, за рахунок їх конструкції та вірного розташування, зубні протези набагато повільніше зношуються, не лопаються, не натирають і не завдають дискомфорту при пережовуванні їжі. Існує кілька видів імплантатів, кожен вид застосовується в різних випадках. Самим стандартним виглядом імплантату є коренеподібних. Як це цілком очевидно з назви, такий імплантат повністю повторює форму кореня природного зуба, і досить комфортно розташовується в кістковій тканині щелепи. Коренеподібних імплантати діляться на два види: циліндричні та гвинтові.


Имплантация зубов - циліндричні імплантанти


Точно так само видно вже з назви, що циліндричний імплантат, який застосовується при процедуры имплантация зубов, формою точно відповідає циліндру, як корінь зуба. Його поверхня рельєфна, щоб кісткової тканини щелепи можна було «зачепитися» за нього. Так значно спрощується вживлення імплантату. Другий вид корневідного імплантату, - гвинтовий, - нагадує собою гвинт з різьбою. Різьба так само потрібна для нарощування кісткової тканини. За рахунок рельєфної поверхні і різьблення вживлення імплантату здійснюється самим кращим чином, він досить стійкий, так само як і природний корінь зуба, і чудово утримує зубний протез. Але коренеподібних імплантати використовуються тільки в тих випадках, коли кісткова тканина щелепи є в нормальній кількості.


 


Чому в різних ситуаціях використовуються різні види імплантатів. Імплантація зубів, і її особливості.

 


Норма, - це коли параметри щелепи не сильно відрізняються від тих параметрів, які були до видалення зубів. У випадку ж коли видалення зубів пройшло давно, і кісткова тканина вже почала всихати, то имплантация зубов з такими імплантатами ставати неможливою - їм просто не вистачає місця. У таких складних випадках застосовують пластинчастий імплантат або дископодібний. Ці імплантати мають ту форму, яка і визначає їх назву. Вони спеціально розроблені для тих пацієнтів, у яких атрофія кісткової тканини зайшла дуже далеко. І в цьому випадку імплантати не тільки роблять можливим естетичної та функціональне протезування зубів, але так само і призупиняють подальшу атрофію кісткової тканини щелепи. До речі кажучи, ці два види імплантату набагато простіше вживити в кісткову тканину щелепи, іноді можна обійтися і одноэтапная имплантация зубов. Ці імплантати так само мають рельєфну поверхню, і особливу конструкцію, яка згодом стане опорою для зубного протеза. Так само є в розпорядженні лікарів-стоматологів та дуже складні імплантати. Вони мають кілька елементів, які можна замінити, встановлювати по черзі.


Имплантация зубов - встановлення имплантов


Причому, встановлення таких імплантатів є складним процесом. Деякі з них проходять через всю щелепу пацієнта, і їх використовують в особливих випадках, коли є серйозна деформація щелепи, і її треба виправити. Усі ці, та багато інших видів імплантатів, що застосовуються в сучасній процедуры имплантация зубов, покликані виконувати опорну функцію як можна довше. Вони надійно утримують зубний протез, причому, застосовуються найрізноманітніші види протезування, починаючи від одиничного зуба, і закінчуючи обома щелепами. У всі варіантах застосування того чи іншого імплантата обумовлено показаннями, який має пацієнт. У деяких випадках проводять додаткові операції з нарощування кісткової тканини, або операцію по синус-ліфтинг, яка дозволяє наростити кісткову тканину бічних відділів верхньої щелепи) вона найбільше піддається атрофії).

3 коментарі:

  1. лікар повинен бути справжнім професіоналом аби підібрати потрібний імплант для конкретного пацієнта

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. нажаль сьогодні в імплантології зубів багато непрофесіоналів

      Видалити
  2. чудова стаття про імплантацію

    ВідповістиВидалити